sreda | 23 oktober |  2019

FOTOGALERIJA

POVEZAVE

Uprava RS za zaščito in reševanje
Gasilska zveza Slovenije
SPIN - Obveščanje o dogodkih
AED Baza Slovenije
Prva pomoč
SZPV
Ministrstvo za obrambo
www.gasilci.org
Useful links
Global Disaster Alert and Coordination System
Dežurna služba ZGRS 05 7310 700 | 031 242 073
 
Sežana, 16. 10. 2016
OKTOBER, MESEC POŽARNE VARNOSTI

DELUJMO PREVENTIVNO

Oktober, mesec požarne varnosti, je letos namenjen splošni požarni varnosti v domačem okolju. Poseben poudarek je namenjen ogljikovemu oksidu (kemijsko-CO), ki je znan kot tihi ubijalec, saj nas njegova prisotnost običajno ne opomni. Ogljikov oksid lahko nastaja med zgorevanjem ogljika oz. snovi, kjer se pojavlja ogljik. Tako se lahko v stanovanju pojavlja povsod tam, kjer se uporablja peči na trdno gorivo, peči na naftne derivate (peč na kurilno olje, bencin ali petrolej) in peči oz. bojlerje na zemeljski plin (metan). Ogljikov oksid nastaja tudi med delovanjem motorjev z notranjim zgorevanjem. Tako lahko povečane koncentracije CO najdemo v domačih garažah in v podzemnih garažnih hišah že med običajnim obratovanjem vozil.

 
 

URSZR je pripravila aplikacijo 112-napotki, v kateri so zbrani napotki, kako se pripraviti na naravne in druge nesreče ter kako ravnati ob njih. 

 

 
 
 

Prek aplikacije lahko pokličemo ali pošljemo kratko sporočilo (SMS) na številko 112, dostopamo do aktualnih dogodkov, ki so objavljeni na spletni strani URSZR, ter do aplikacije SPIN, ki omogoča pregled naravnih in drugih nesreč. Svoje znanje, kako ravnati ob nesrečah, pa lahko preverimo v kvizu.

 
 
 
Vaja Sežana 2008 Predaja vozil ZGRS 2008 Prikazna vaja 2004 Helikopterska vaja

POMEMBNO

EU PROJEKT

ANKETA


Kako ocenjujete delo ZGRS Sežana na intervencijah?
Odlično
Dobro
Povprečno
Slabo
Ne morem oceniti

Poglej rezultate ankete

DEJAVNOSTI

Zavod poleg osnovnih dejavnosti reševanja in drugih gasilskih storitev opravlja še izvajanje izobraževanja gasilcev in predstavlja eno pomembnejših javnih institucij na kraškem območju.

NASVETI